Medewerkers aan het woord: Remco | Technisch beheerder

Geplaatst in
Algemeen

“Dat is het fijne aan Kropman: wij hebben veel expertise, disciplines en takken in de techniek.”

Sinds 2015 ben ik werkzaam bij Kropman en ben sinds 2019 aan de slag gegaan als technisch beheerder. In het verleden heb ik 2 weken stage gelopen bij Kropman, en heb een open sollicitatie naar Kropman gestuurd en ben toen begonnen als servicemonteur.

Ik ben naar Kropman gegaan, omdat ik bekend was met het bedrijf en weet wat het bedrijf doet. Bij Kropman werken we met grotere installaties, grotere klanten en het is een landelijk bedrijf. Dat spreekt me heel erg aan. Ik vervul momenteel de functie technisch beheerder, omdat ik echt de techniek achter een storing wilde ontdekken. Toen ik nog servicemonteur was ben ik een gesprek aangegaan over het feit dat ik wilde doorgroeien als technisch beheerder. Dan kun je net wat meer en dieper op zaken in gaan. Dat is het fijne aan Kropman: wij hebben veel expertise, disciplines en takken in de techniek. Toch is het heel fijn om te starten als servicemonteur, want die kennis die ik toen heb opgedaan gebruik ik zeker als technisch beheerder.

KERN VAN HET PROBLEEM

Een standaard werkdag? Nee dat ken ik niet, de werkzaamheden verschillen per dag. We beginnen officieel gewoon in de ochtend op het kantoor en dan lopen we de storingen van de dag ervoor en de nacht na. Vervolgens controleer ik mijn mail en dan ga ik kijken waar er werkzaamheden zijn en waar monteurs bezig zijn. Ik neem vaak ook contact op met de monteurs door ze even te bellen om te kijken hoe het gaat en of alles volgens planning verloopt. Daarna kan het zijn dat ik offertes ga maken of contracten controleren en aan de hand daarvan eventuele verbeterpunten constateer. Of ik ga storingen controleren, als er ergens 10 keer dezelfde storing is ontstaan dan ga ik wel kijken hoe gaan we dit oplossen. Zo kan het zijn dat ik op locatie ga kijken wat het probleem is: onderhoudsproblemen of een verouderde installatie. Ik ga echt op zoek naar de kern van het probleem en aan de hand daarvan ga ik weer in gesprek met de klant.  

 “Het zal al vaker benoemd zijn, maar het werk van een technisch beheerder is heel afwisselend. Mijn werk is nooit hetzelfde en je komt altijd iets nieuws tegen.”

AFWISSELING

Ik ben het ene moment druk bezig met een planning, offertes of calculeren en dan aan het sparren met mijn collega’s. Bovendien ben je als technisch beheerder het directe aanspreekpunt van een klant, dit kan gaan via telefoon, mail of face-to-face. Het zal al vaker benoemd zijn, maar het werk van een technisch beheerder is heel afwisselend. Mijn werk is nooit hetzelfde en je komt altijd iets nieuws tegen. Eigenlijk ben je als technisch beheerder met veel tegelijk bezig.

Ik vind het totale plaatje van mijn werk erg fijn, omdat je met zoveel dingen bezig bent. Toch vind ik de leukste uitdaging van mijn werk om ervoor zorgen dat de klant tevreden is of het ombuigen van ontevredenheid naar tevredenheid.

Bij Kropman hebben we trouwens regelmatig vacatures voor Technisch Beheerders.
Bekijk onze vacatures maar eens!

Vacatures

Laatst toegevoegd aan blog

Waarom kies jij voor Kropman?

Een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland
Bij ons gaat het om de inhoud
Altijd een vestiging bij jou in de buurt
Kropman installatietechniek gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.