Medewerkers aan het woord: Stefan | Engineer

Geplaatst in
Algemeen

“Ik vind mijn werk zo leuk, omdat het een grote Tetris puzzel is.”

Vier jaar geleden ben ik bij Kropman in dienst gekomen en ben ik begonnen met een zomerbaantje op de bouw. Vervolgens ben ik met het Traineeship engineer werktuigbouwkunde begonnen. Momenteel ben ik werkzaam als Engineer werktuigbouwkunde.

engineer-vacature-werken-bij-kropman-installatiebedrijf-installateur-installaties-project-projecten-engineerW-W

Mijn start op de bouw was een leuke ervaring en heeft mij geholpen om mijn huidige werk beter uit te voeren. Een groot deel van wat ik nu tijdens het engineeren zie heb ik op de bouw al bekeken. Ik spoor nu al mijn nieuwe collega’s aan om naar de bouw te gaan, want dit heeft toegevoegde waarde. We zijn een keer met de hele afdeling naar de bouw gegaan voor een rondleiding. Dan konden we met de modelleurs en engineers zien wat we hebben uitgetekend, dat was wel vet.

SAMEN STA JE STERKER

Het werk van een engineer werktuigbouwkunde is heel afwisselend. Het ene moment ben je bezig met het afstemmen van verschillende zaken met je collega’s en het aansturen van modelleurs en een ander moment ben je zelf bezig met het uitzoeken van componenten. Het is net waar de druk van de planning op ligt en waar mensen je hulp nodig hebben. Ik vind mijn werk zo leuk, omdat het een grote Tetris puzzel is. Samen met mijn collega’s ben ik  problemen aan het oplossen. Soms heb je de hulp van iemand nodig die even naar het probleem kijkt, want je kunt je echt doodstaren op iets. Terwijl een collega meteen de oplossing ziet. Zo kom je samen tot de oplossing en als je die dan hebt gevonden geeft dat echt voldoening.

TECHNISCH UITDAGENDE PROJECTEN

engineer-vacature-werken-bij-kropman-installatiebedrijf-installateur-installaties-project-projecten-engineerW-medewerker

Bovendien is het leuk om een project van het begin tot eind mee te maken en te engineeren. Wij zijn vaak bezig met hoogwaardige en technisch uitdagende projecten. De projecten op onze afdeling zijn heel verschillend van cleanrooms tot datacentra en van schoolgebouwen tot ziekenhuizen. Dit doen we dan met een grote multidisciplinaire groep van onder andere engineers en modelleurs. Om met zo’n team een project te beleven is natuurlijk erg uitdagend en tof om te doen.

LEREN EN ONTWIKKELEN

Kropman bood mij een mooi pakket aan en goede opleidingsmogelijkheden. Het werken op onze afdeling is heel leuk, met mijn naaste collega’s en ook de verschillende disciplines waarmee ik in contact kom. Daarnaast ben ik iedere dag nog aan het leren, na 4 jaar ben ik nog steeds niet uitgeleerd en blijf ik dingen ontdekken. Ik denk zelfs dat mijn leidinggevende nog iedere dag aan het leren is en die zit al meer dan 20 jaar in het vak! Bovendien is techniek altijd aan het veranderen, dus we blijven leren en dat houdt mijn werk uitdagend


Bij Kropman hebben we trouwens regelmatig vacatures voor allerlei typen engineers: van engineer werktuigbouwkunde tot engineer elektrotechniek.
Bekijk onze vacatures maar eens!

Laatst toegevoegd aan blog

Waarom kies jij voor Kropman?

Een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland
Bij ons gaat het om de inhoud
Altijd een vestiging bij jou in de buurt
Kropman installatietechniek gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.