Medewerkers aan het woord: Wim | Leidinggevend monteur

Geplaatst in
Algemeen

“Het leuke aan de services-tak vind ik dat je elke dag ergens anders bent of je bent weer met een andere klus bezig.”

leidinggevend-monteur-kropman-groene-installateur-werken-bij

Vanuit school ben ik bij Kropman Installatietechniek terecht gekomen, ik was nog net geen 16 jaar toen ik in dienst kwam. Na twee keer stage gelopen te hebben bij Kropman kreeg ik een contract aangeboden. Na de zomervakantie begon ik als assistent monteur in de bouw. Inmiddels ben ik 18 jaar in dienst bij Kropman en ben leidinggevend monteur in de services-projecten tak van Kropman.

Ik ben dus begonnen op de bouw, bij projecten. Dan zit je anderhalf tot twee jaar op één locatie en dit was niet mijn ding. Dus ik ben intern gaan solliciteren en ben toen in 2013 overgestapt naar onze services tak. Daar hebben ze een tak opgezet services-projecten, eigenlijk kleine klusjes. Ik ben daar als eerste van Nijmegen mee begonnen en zijn er twee man aangesloten. Toch is het is echt aan te raden om te beginnen op de bouw, daar doe je echt de kennis op. Deze kennis gebruik ik momenteel nog steeds in de uitvoering van mijn werkzaamheden.

VAN MONTEREN TOT ONDERHOUD

Als leidinggevend monteur heb je een hele afwisselende job: de ene dag ben je verlichtingen aan het monteren en de andere dag ben je onderhoud aan het doen. We installeren het werk, we nemen werk op, overleggen met klanten en koppelen dingen terug naar het kantoor. Er is dus geen standaard indeling van mijn dag, maar ik weet wel van tevoren waar ik heen ga. Wij kunnen de planning tot drie/vier weken van te voren inzien en we opereren in regio Gelderland, Brabant, Limburg. Dus het kan zo zijn dat ik vandaag in Nijmegen aan het werk ben en morgen in Maastricht zit. Dat vind ik echt het leuke aan mijn werk en de services tak, je bent elke dag ergens anders of je bent weer met een andere klus bezig.

Wij maken ook onderdeel uit van de storingsdienst. De eerste keer dat ik in het weekend storingsdienst had, kreeg ik meteen storing bij een klant: waterschade. Er heeft 24 uur lang een leiding gelekt vanaf de zesde verdieping. Dus de zesde verdieping tot aan de parkeergarage stond onder water, alle stopcontacten, alle vloeren. Dat was wel iets aparts wat ik meegemaakt heb.

“Ik ben dus als stagiair begonnen bij Kropman en die klik met het bedrijf was er gelijk al.”

leiding-monteur-montage-specialist-werken-bij-kropman-installateur-installatietechniek

DE KLIK

Ik werk al 18 jaar bij Kropman en nog steeds met veel plezier. Ik ben dus als stagiair begonnen bij Kropman en die klik met het bedrijf was er gelijk al. Deze klik is alleen maar uitgerold. Zo heeft Kropman veel disciplines waar je in kan werken en biedt veel mogelijkheden, zoals opleidingen en cursussen. En zijn er veel doorgroeimogelijkheden als je maar aangeeft wat je wilt, die hebben de klik zeker versterkt. Plus de afwisseling in mijn werk maakt het werken bij Kropman ook leuk.

Bij Kropman hebben we trouwens regelmatig vacatures voor monteurs, van assistent monteur tot leidinggevend monteur of chef monteur.
Bekijk onze vacatures maar eens!

Vacatures

Laatst toegevoegd aan blog

Waarom kies jij voor Kropman?

Een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland
Bij ons gaat het om de inhoud
Altijd een vestiging bij jou in de buurt
Kropman installatietechniek gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.