Medewerkers aan het woord: Yuri | applicatiebeheerder

Geplaatst in

Bij Kropman ben je echt “on-the-job” aan het leren.

applicatiebeheerder-werken-bij-kropman-medewerker-ict-installateur-installatiebedrijf-installatietechniek.JPG

Ik ben begonnen als stagiair bij Kropman Installatietechniek, maar sinds 2020 werkzaam als applicatiebeheerder. In 2018 was ik op zoek naar een stage en zag een openstaande vacature staan als stagiair data-engineer en daar heb ik op gereageerd. Voor data-engineer is het lastig om een stage te krijgen, dus het was fijn dat ik deze kans kreeg bij Kropman. Na mijn stageperiode ben ik per 2019 parttime aan de slag gegaan als applicatieontwikkelaar en per augustus 2020 begonnen in mijn huidige functie.

Mijn stageperiode heeft bijgedragen aan mijn huidige ervaring met het systeem dat wij binnen Kropman gebruiken. De functie applicatiebeheerder ben ik gaan vervullen, omdat ik mezelf wilde uitdagen de kennis en ervaring met dit systeem verder te ontwikkelen. Mijn werkdag verloopt eigenlijk nooit zoals die ingepland is. Met twee taken start ik de dag: koffie en het controleren of alle systemen de afgelopen nacht gewoon gedraaid hebben. Vervolgens begin ik met de taken die zijn ingepland, zoals data-analyse omtrent licentiegebruik of ketenintegratie. Vaak kom ik niet aan mijn taken toe en is het mogelijk dat sommige taken veel later afgerond worden, omdat ik druk bezig ben met problem solving.

Continue innoveren en ontwikkelen

applicatiebeheerder-werken-bij-kropman-medewerker-ict-installateur-installatiebedrijf-medewerkers.JPG

Ik ben dus veel bezig met problem solving: het oplossen van problemen die medewerkers hebben in het systeem. Het is altijd een uitdaging om een probleem te achterhalen, maar samen met mijn naaste collega’s lukt het om deze problemen te achterhalen. Je werkt dus echt in teamverband en probeert samen de beste oplossing voor Kropman en haar medewerkers te realiseren. Daarnaast ben ik ook bezig met ons systeem verder uitbreiden naar mogelijk externe- of automatiseringsprocessen. Zo proberen we ons systeem zodanig slim te maken dat heel veel processen geautomatiseerd kunnen worden, waardoor er minder menselijke fouten kunnen ontstaan. We zijn binnen Kropman dus continue bezig met innoveren en ontwikkelen. Werken binnen Kropman is dus heel divers: je weet nooit wat je kan verwachten op een dag.

Fijne en informele sfeer

Binnen Kropman hangt een fijne en informele sfeer, waardoor je echt jezelf kan zijn. Ik werk samen met leuke collega’s die echt open staan om je te helpen. Bovendien krijg ik te maken met uitdagende projecten, waardoor ik echt “on-the-job” aan het leren ben. Aan het begin van een project heb ik bepaalde kennis niet, maar gedurende een project kan je dit echt ontwikkelen. Als starter is het een prettig bedrijf om te beginnen, want je hebt veel vrijheid binnen je functie en kan je veel kennis opdoen gedurende projecten. Binnen Kropman is er echt ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Vacatures
inVertrouwelijk

Laatst toegevoegd aan blog

Waarom kies jij voor Kropman?

Een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland
Bij ons gaat het om de inhoud
Altijd een vestiging bij jou in de buurt
Kropman installatietechniek gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.